Er du under 18 og kan jobbe hjemmefra?

Det er ikke alltid like lett for de under 18 å få jobb i Norge, men har du mulighet til å jobbe på nett, er det straks litt lettere!

 

Det å jobbe på nett er stadig mer populært, bare se på alle bloggerne som popper opp overalt. Ved å dele tips om alt fra sosiale medier til hvordan du striper håret, drar de inn store penger hver eneste måned. Men det finnes et hav av jobber man kan gjøre via nettet. Man kan til og med jobbe for internasjonale selskap og tjene ganske gode penger. Og tro det eller ei, det er faktisk ganske befriende å kunne jobbe hjemmefra, da er det nemlig bare du som styrer dagen din! Det krever en del selvstendighet men det er også spennende!

Grafisk design?

Når man jobber med grafisk design handler det om å formulere et visuelt budskap som skal treffe mottageren. Det er mange som lærer mye om dette på videregående, spesielt om de går på linjer som Media og kommunikasjon. De fleste reklamebyrå har frilansoppdrag som man kan få om man ønsker å jobbe hjemmefra, og det er mange som sitter rundt omkring i verden og jobber for selskap i helt andre land enn der de bor. Det kan du også gjøre! Er man ung er det greit å slippe utgifter for kontor og transport. Man styrer tiden sin selv, kan lage lunsjen sin hjemme, og innimellom få kvalitetstid med familie og venner.

Tekstforfatter

Dette er også en jobb som er fullt mulig for de under 18 år å ta fatt på. Det er veldig mange som leter etter gode tekstforfattere, og det eneste du trenger er egentlig god kunnskap om norsk språk og ha en god evne til å formulere deg og være kjapp på å lete frem informasjon. Ønsker man å gjøre journalistisk arbeide, så må man nok bevege seg utenfor dørene, men det er jo bare positivt. Man treffer andre mennesker og får gjort intervjuer og kanskje til og med tatt bilder.

 

 

Det er uendelig mange muligheter om man jobber som tekstforfatter. Man kan velge å jobbe for webdesignere og firma som har ansvar for å drive store websider, og da kan du som tekstforfatter levere tekster til disse sidene. Webdesignere er gjerne mest opptatt av det visuelle, da er det greit med noen som er opptatt av tekst, til å skrive. Dette er også en måte man kan komme inn i gambling-industrien, ettersom det er mange selskap som jobber spesielt med gambling-industrien, og de jobber hardt med å gå de forskjellige sidene synlige i Google, slik at forbrukerne velger nettopp deres spilleautomater eller casino. Er man stødig i for eksempel engelsk, er det også muligheter for jobb med oversettelser.

Visuell kunst

Liker du å utrykke deg visuelt, er det også veldig mange valgmuligheter. Der er du litt avhengig av at folk kjøper det du lager for å bygge deg opp et navn. Så du må med andre ord kunne investere litt selv, og det er ikke sikkert at du får solgt produktene. Et eksempel her er for eksempel fotograf. Du kan tilby noen gratis fotoshoot slik at du har en portifolio å vise til, og så kan du begynne å henvende deg ut mot kunder. Men her er det mer fokus på at du må markedsføre deg selv for å få solgt tjenestene dine.

Kundeservice

Det er fullt mulig å jobbe med kundeservice også hjemmefra, både via mail og telefon. De fleste bransjer som leverer produkter og tjenester bør ha kundeservice lett tilgjengelig, slik at kundene opplever at de er tilgjengelige. Det betyr at man kan jobbe til alle døgnets tider om man ønsker det, det vil alltid være muligheter for at kunder trenger hjelp til noe.